ОТСТЪПКА
-50%
6лв.
реална цена 12лв.
СПЕСТЯВАШ 6лв.
Купени 10
О неее ... ти стигна до оферта която е изтекла. Ако не искаш повече да изпускаш готините оферти запиши се за нашия email бюлетин с оферти.
Насладете се на едно впечатляващо представление - „КЛАНИЦА” на 06.06.2012г. само за 6лв. вместо 12лв. в Театър „Сфумато“

Подарете си един по-различен завършек на деня.. отпуснете се удобно в приглушената светлина на театъра и се потопете в картините и гласовете на сцената пред Вас !

 

 

 

Да се провикнеш от покрива 

 

        Ако Рей Бредбъри отдавна ни е „сплашил” с „45 0  по Фаренхайт” какво  се случва след флирта на книгите и огъня, Славомир Мрожек с „Кланица” очертава една подобна реалност: срещата на изкуството с „касапщината” в живота също е необратимо жестока. Изкуството няма шанс да оцелее, ако Кланиците и Касапите мощно все повече завладяват територии. Изкуството е Голгота, но за кого и защо? Идеята „да живееш, вярвайки в Спасението чрез изкуство” отдавна  е укротила в утробата си до смърт сигурно милиони вярващи. Но тази идея е жива и неукротимо продължава да упоява, да дава енергия и да издига нови олтари.

 

Системата отглежда постепенно и трайно тъпоумието като лека болка за съществувание, животът бързо покрива различието в релефа на ежедневието и еднаквостта става непреодолима мода. „Да съм в общото, да съм неуязвим, да имам удоволствието на деня, да имам най-голямата свобода - да съм капчица от безличието – работа, свободно време и още нещо, не помня какво…” - колко познато и топличко звучи, гали душичката отвътре. Шансът да си различен те обрича на страдание. Матрицата изхвърля различните. Само най-издръжливите издържат, казва Славомир Мрожек.

 

Младият цигулар в „Кланица” иска да стигне като Фауст до Истината на битието. И сам се жертва, за да разбере, да докосне тайната. Изкуството като опозиция на живота винаги дава шанс да се качиш, ако не на камбанария, то поне на покрива на старата дядова къща, да се изправиш прав на керемидите и да се провикнеш…

 

Николай Ламбрев-Михайловски

 

 

 

“Кланица” по пиесата на Славомир Мрожек

Превод: Чавдар Чендов

Сценичен вариант и постановка: Николай Ламбрев – Михайловски

Сценография и костюми: Чайка Петрушева

Музикална картина: Валя Бояджиева

Фотограф и плакат: Димитър Христов

 

Участват: Михаил Петров, Савина Бързева, Аделина Петрова, Веселин мезеклиев, Александър Алексич, Ина Георгиева

 

Дата на представлението: 06.06.2012г. /сряда/, 19.00 часа, Камерна зала

 

Проектът се реализира със съдействието на Полски институт – София

Изпълнителен продуцент Фондация Интер - Култура

  • Едно лице може да закупи неограничен брой ваучери.
  • Ваучерът важи единствено за представлението „Кланица„ на 06.06.2012г. /сряда/, 19.00 часа, Камерна зала  
  • Един ваучер ви осигурява един билет за вход.
  • Закупеният ваучер трябва да бъде представен на касата най-късно до половин час преди началото на представлението. Може да получите своя билет и във всеки един ден преди представлението.
  • ВАЖНО: Посочената отстъпка важи единствено при закупуване на ваучера от сайта napolovina.com.

Театрална работилница “Сфумато” е създадена през 1989 г. като  територия за театрални търсения, по аналогия с най-известните авторски европейски стратегии за театър. Нейните създатели, режисьорите Маргарита Младенова и иван Добчев, са и продуценти на творческите си идеи.

 

Почти всички постановки на „Сфумато”, неговите режисьори и актьори са носители на национални и международни награди от Хърватия, Германия, Босна и Херцеговина.


Театрална Работилница "Сфумато"                                                 

 

 Гр. София

 

ул. "Димитър Греков" №2

 

/ сградата на бившата баня Подуене/

 

Виж на картата

 

Работно време на касата:

Понеделник – Събота: 14.00 -19.00 часа

Неделя: Почивен ден

 

 

Тел на билетната каса:  02 943 38 90

 

http://sfumato.info/

 

sfumato1@mbox.contact.bg

 

Facebook профил


Napolovina.com © 2011 - 2014. Всички права запазени. | Карта на сайта | Всички оферти | napolovina Театър